Olanaklarımız

Yakın Doğu Okul Öncesi öğretmenleri, okulun sahip olduğu olanaklardan faydalanarak, öğrenci odaklı faaliyetler tasarlayıp uygulamanın yanı sıra, öğrenmeyi yönlendirir ve öğrencilerin yapabilirliklerini ortaya koyabilmeleri için teşvik eder. Öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetişmelerine katkı koyar.

Kampüste yürütülen araştırma ve geliştirme çalışmaları teoride bırakılmayarak, toplum hayatına etki edecek önemli projelere dönüştürülür. Üniversitemizde hayata geçen ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’in “Tanrı Parçacığı” araştırmasında kullanılan Süper Bilgisayar, Robot Futbol Takımı, RA25-RA27 Güneş Enerjili Arabalar, Elektrikli Araba GÜNSEL, solunum cihazı, covid ve diğer pek çok bulaşıcı hastalığın tespit edilebildiği PCR kitleri, Yakın Doğu Üniversitesi Geliştirme Bölgesi NERITA, yeşil enerji ve biyoteknoloji projeleri, yapay damar ve kulak çalışmaları ile giyilebilir sağlık teknolojisi projeleri bu yaklaşımımızın bir sonucudur.