Çift Dilli Eğitim

YAKIN DOĞU OKUL ÖNCESİNDE CAMBRIDGE ONAYLI ÇİFT DİLLİ EĞİTİM

Yakın Doğu Okul Öncesi ve İlkokulu, 2019-2020 eğitim yılında çift dilli müfredat uygulamasına geçti. Alanında tecrübeli çift dilli eğitim ve yönetim kadromuzun katkılarıyla Cambridge onaylı bir müfredat hazırlanmıştır. Bu yeni müfredatımız, kendine özgü ve heyecan dolu olup, eğitime bakış açılarımızda da değişimi beraberinde getirecektir.

Cambridge onaylı yeni müfredatımızın detayları aşağıdaki gibidir;

• Uygulanacak çift dilli müfredatımız 7 can alıcı alanda ( Kişisel-Sosyal ve Duygusal, Fiziksel, İletişim ve Lisan, Okuryazarlık, Matematik, Dünyayı Anlama, Anlamlı Sanat ve Tasarım) desteklenecek olup, hem Türkçe hem de İngilizce olarak çağdaş metotlar ve aktiviteler ile yürütülecektir.
  • 3 yaştan itibaren İngilizce temelli eğitime başlayacak olan çocuklarımız, 5 yaşına geldiğinde etkin İngilizce konuşma, Türkçeyi ise gelişim özellikleri dikkate alarak okuma ve basit yazma becerisini elde edecek.
  • Yeni eğitim müfredatımızla birlikte, hem Yakın Doğu Okul Öncesi hem de Yakın Doğu İlkokulunda çocuklarımızın yaratıcılığını geliştiren, sorgulayıcı düşünme yapılarını besleyen ve eleştirel bakış açısına sahip, sınıf içerisinde daha aktif görüşlerini söylemekten çekinmeyen, lider özellikleri gelişmiş öğrenci odaklı eğitim anlayışı geliştirilecek.
  • İngilizce dil eğitimini her yönden desteklerken, kendi ana dilimiz olan Türkçe ve temel derslerimizin eğitimini de, akademik başarı standartlarımızdan taviz vermeden aynı itina ve hassasiyetle koruyacağız.
  •  İlkokul öğrencilerimizin, İngilizceyi daha etkin kullanıp geliştirmelerine olanak sağlayabilmek için; İngilizce Fen, İngilizce Matematik ve İngilizce Bilgisayar derslerimizle de eğitimimiz desteklenecektir.
  • Öğrencilerimizin İngilizce diline en az kendi dilleri kadar hakim olacakları, akıcı konuşurken, okuyup yazabilecekleri bir ortamı onlara sağlamayı hedefliyoruz.