Yoga-Mandala-Mindfullnes

Çocuk Yogası
Çocuk yogası, yetişkin yogasında olduğu gibi, kişiye ruhsal, zihinsel ve fiziksel yararlar sağlayan; kişisel disiplin, nefes ve gevşeme tekniklerini öğreten bir yoga çeşitidir. Yoga duruşları öğrencilere şarkılar ve oyunlarla birleştirilerek öğretilmektedir.

Mandala
Mandala yüzyıllardır var olan meditasyon çeşididir. Mandala kişisel yaratıcılık, gelişmiş farkındalık ve ruhsal gelişim süreçlerinden oluşan bir keşif yolculuğudur. Mandala merkezden başlayarak dışarıya doğru büyüyen dairelerden oluşur. Öğrencilerimiz renkler ve şekilleri özgürce kullanarak kendi mandalalarını yaratabilecekleri gibi, çizilmiş mandalaları da boyarlar. Mandala çalışmalarımız çocuklarımızın konsantrasyonlarını, özgüvenlerini, sabırlarını artırmakta, zihinlerini boşaltıp hayal güçlerini zenginleştirmekte ve yaratıcılıklarını da önemli oranda geliştirmektedir.

Mindfulness (Bilinçli Farkındalık)
Mindfulness, kişinin içinde bulunduğu ana yargısız bir şekilde dikkatini vermesiyle ortaya çıkan bir farkındalık halidir. Öğrencilerimiz mindfulness eğitimi ile stabilize olmayı, odaklanmayı ve dikkat etmeyi öğrenirler. Düşündükleri, hissettikleri ve deneyimledikleri şeylerle ilgili yargılarından arınıp, iç dünyalarıyla yakınlaşırlar. Zor düşünce ve hisleri bastırmadan ve onlara kapılmadan, dikkatle hayatlarına dahil etmeyi öğrenirler. Kendilerine ve başkalarına nazik olmayı öğrenirler. Gözlem ve konsantrasyon, beden ve beş duyu farkındalığı, sabır, güven duymak ve bırakabilmek, hisleri hissetmek ve olmalarına izin vermek, düşüncelerle baş etmeye alışmak, kendi ve başkalarına şefkat, mindfulness eğitiminin temelini oluşturan konulardır. Eğitim; nefes çalışmaları, meditasyon, hikayeler ve hareketlerle desteklenir.
Terapist Eline Snel tarafından geliştirilmiş olan ve gelişmiş ülkelerin eğitim müfredatında yer alan, Çocuklar İçin Farkındalık ve Dikkat Eğitimi, MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction-Mindfulness Temelli Stres Azaltma Yöntemi) okul müferatımızda uygulanmaktadır.

Mahremiyet Eğitimi
Yoga – Mandala ve Mindfulness çalışmalarımızın içeriğinde “Mahremiyet Eğitimi”ne de yer verilmektedir. Amaç öğrencilerimizin beden bütünlüğünü korumaları için farkındalıklarını arttırmaktır.