Yakın Doğu İlkokulu ve Ortaokulu, 4.5.6.7 ve 8’inci sınıf öğrencileri Dünyanın ikinci, Türkiye’nin ilk ve tek Uzay kampı olan “İzmir Uzay Kampı”na gitti.
İzmir Uzay Kampı “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” programına katılan öğrenciler, uzay, gezegenler, gök cisimleri, astronotlar ve astronotların yaşam koşulları hakkında bilgi sahibi oldular.
Bilimsel deneyler gösterisi, uzay mekiği sistemleri ve NASA simülatörleri hakkında uygulamalı eğitim alma imkanına sahip olan öğrenciler, ay ve uzay gibi daha az yer çekimli ve yer çekimsiz ortamlarda hareket deneyimi sağlayan simülatörleri denediler.
Planetaryum ve gözlemevi aktivitelerine katılarak astronot giysilerini deneme ve uçuş görev eğitimi alma fırsatı bulan öğrenciler, uzayda yaşama ve çalışma hissini veren NASA simülatörlerini kullanarak uzay deneyimi yaşayarak, Mars gezgini simülatörüyle de sanal Mars keşfi yaptı.
Bilim, matematik ve teknoloji alanlarında büyük bir farkındalık eğitimi kazandıran Uzay Kampı’nda, uzay bilimlerini ve uzay teknolojilerini eğlenerek öğrenen öğrenciler, fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneyler sunumu ve uzayın araştırılması çalışmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığına tanıklık etti.
Öğrenciler Uzayda Yaşama ve Çalışma Hissini Veren Simülatörleri Kullandılar...
Yakın Doğu eğitim kurumları olarak bilimi ve araştırmayı seven bireyler yetiştirmeye önem verdiklerini bunu için de araştırma, gözlemleme, deneyimleyerek öğrenme metodu ile Bilim Atölyesi kurduklarını dile getiren İlköğretim Eğitim Başkanı Ertan Aligüllü, Uzay Kampı boyunca öğrencilerin farklı etkinliklerle teknolojik gelişmeleri yerinde takip ederek uygulama fırsatı yakaladığını belirtti.
Öğrencilerin uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı eğlenceli bir ortamda uzay deneyimi yaşadıklarını söyleyen Aligüllü, “Öğrenciler kamp hayatının güzel anılarını biriktirirken, uzay simülasyonları ile takım çalışmasına teşvik edilip, uzay teknolojileri ile tanıştılar. Problem çözme, zaman yönetimi ve takım çalışması yeteneklerini geliştirmeye yönelik aktiviteler yapan öğrenciler, uzay hakkında merak ettikleri ve Astronotlar Ayda nasıl yürür?, Uzaya çıkan bir mekik hangi aşamalardan geçer?, Yer çekimsiz ortamda hareket etmenin zorlukları nelerdir? gibi çeşitli konularda bilgi sahibi oldular. Teorik bilgileri pratik uygulamalarla pekiştirme eğitim anlayışımızla, sadece dinleyen değil soran ve sorgulayan yetisine sahip olan öğrencilerimiz dinamik bir ortamda NASA dizaynlı simülatörlerle uzay bilim ve teknolojileri alanında eğitimler aldılar. Aldıkları eğitimlerle evlerine, uzaya gidip gelmiş birer astronot olarak dönen öğrenciler, edindikleri tecrübelerle bilimin ve akılcı düşüncenin aydınlattığı yolda bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapma konusunda yeni ufuklar geliştirdi.” dedi.