Yakın Doğu Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nde “Minik Şefler” etkinliği düzenlendi.
2,3,4 ve 5 yaş grubu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte öğrencilerimiz kurabiye yapımını gözlemleme ve deneyimleme fırsatı buldu.
Öğrencilerimiz etkinlikte hazırlamış oldukları kurabiyeleri ikindi kahvaltısında afiyetle yediler.
Okul öncesi dönemde yapılan besin hazırlama çalışmaları, fen ile ilgili kavramları öğrenmeye yardımcı olmaktadır. Maddeyi ölçme, karıştırma, yiyeceklerin kokusu, yapısı, tadı gibi pek çok şeyi deneyim yolu ile öğrenme olanağı sağlamaktadır. Ayrıca yönergeyi anlama ve uygulama için de etkili çalışmalardandır.
Kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesinde beş duyunun önemi büyüktür. Göze, kulağa, hissetmeye, kokuya ve tat almaya hitap eden etkinliklerle çocuklarımızın öğrenmelerini daha kalıcı kılarken, eğlenceli hale de getirme şansı elde edebiliriz. Besin hazırlama etkinliği de bu etkinlik türlerindendir.