Kurallarımız
Yakın Doğu Kreş Kurallarımız

GENEL

• Öğrencilerimizin okulumuzda uygulanan programdan tam anlamıyla fayda sağlayabilmeleri için, velilerimizin okul saatleri konusuna hassasiyet göstermeleri beklenir. Öğrencilerimiz en geç 8.15’te okulda olmalıdır.
  • Öğrencilerimizin güvenliği için velilerimizin sınıfların bulunduğu alanlara girmemeleri, çocuklarını okul girişinde teslim etmeleri ve yine aynı yerden teslim almaları beklenmektedir. Öğrencimizin velisi dışında bir yetişkin tarafından okuldan alınacak olması durumunda sınıf öğretmeni veya okul idaresine bilgi verilmesi beklenir. Aksi halde öğrencimiz gelen kişiye teslim edilmeyecektir.
  • Öğrencilerimizin özel bir durum sebebiyle okuldan erken alınacak olması halinde, velilerimizin sınıf öğretmenlerine bilgi vermeleri beklenir.
  • Velilerimizin araçlarını güvenlik tarafından gösterilen alanlara park etmesi beklenir.

KILIK-KIYAFET

• Okula gönderilen her tür kişisel eşya üzerine, velilerimiz tarafından öğrenci isminin yazılması beklenir. İsimsiz eşyaların kaybolması durumunda okul sorumluluk almayacaktır.
  • Öğrencilerimizin okula gelirken getirdikleri yedek kıyafetlerinin, eksiksiz olarak çantalarında bulunması beklenir.
  • Öğrencilerimizin okula gelirken maddi veya manevi değeri yüksek aksesuar takmamalarına özen gösterilmesi beklenir.

SAĞLIK

• Öğrenci ateşliyse veya bulaşıcı bir rahatsızlığı varsa okula devam edemez. Hastalık bitiminde, okula devam etmesinde bir sakınca olmadığını bildiren doktor raporu idareye verilmelidir.
  • Okul saatleri içerisinde ateşi çıkan öğrenci okul hemşiresi tarafından kontrol edilir ve aileye bilgi verilir. Böyle bir durumda öğrencinin okuldan alınması gerekmektedir.
  • Okula devam etmesinde sakınca olmayıp, ilaç kullanması gereken öğrencilerin, ilaç bilgilerinin doktor raporuyla birlikte sınıf öğretmenine teslim edilmesi beklenir. Teslim edilen belgenin ve ilaç kullanımının kontrolü okul hemşiresi tarafından yapılır.
  • Okulda oluşabilecek kazalara ilk müdahale okul hemşiresi tarafından yapılır ve aileye bilgi verilir. İhtiyaç durumunda, veli izni alınarak, öğrencinin YDÜ/ Dr Suat Günsel Hastanesi’ne sevki yapılır.

DOĞUM GÜNLERİ

• Dileyen velilerimiz çocuklarının doğum günlerini sınıf arkadaşları ile okulumuzda kutlayabilir.
  • Sınıf düzeninin etkilenmemesi için velilerimiz kutlamaya alınmaz.
  • Doğum günlerinde hediye alma ve vermeye izin verilmemektedir.
  • Kutlama için, doğum günü pastası ve bir içecek çeşidi ile, ikramda kullanılacak tabak, çatal, peçete gibi malzemeler veli tarafından gönderilir.
  • Yapılacak ikram ve uygun kutlama gününün belirlenmesi için, velilerimizin sınıf öğretmenleri ile iletişime geçerek planlama yapmaları beklenir.
Yakın Doğu Okul Öncesi Kurallarımız

GENEL

KILIK-KIYAFET

SAĞLIK

DOĞUM GÜNLERİ

• Sınıf düzeninin etkilenmemesi için velilerimiz kutlamaya alınmaz.
  • Doğum günlerinde hediye alma ve vermeye izin verilmemektedir.

ULAŞIM

• Ulaşım kayıt işlemi tamamlanmamış öğrenciler bu hizmetten faydalandırılamayacaktır.
  • Ulaşım kaydı olan öğrenci, bu hizmetten faydalanmayacağı gün hakkında okulu bilgilendirmelidir.
  • Öğrenciler serviste yerlerinde oturmalıdır.
  • Servis içerisinde yüksek sesle konuşulmamalı, diğer yolcuların haklarına saygı duyulmalıdır.
  • Şöför ve rehberlerle kurulan iletişimde hassasiyet gösterilmelidir.
  • Velilerin araç içerisine girerek diğer öğrencilere müdahalesine izin verilmez.