Ölçme ve Değerlendirme

Rehberlik Uygulamalarımız
Yakın Doğu Okul Öncesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi uzman kadrosuyla öğrencilerimizin olumlu benlik ve kişilik gelişimlerini desteklemeyi amaçlamasının yanında onların sosyal becerilerini de desteklemeyi ve geliştirmeyi hedefler. Rehberlik birimimiz çocuklarımızın gelişimlerini yakınen takip ederek ihtiyaç duyulan noktada gerekli müdahalelerin ve yönlendirmelerin yapılabilmesi için önleyici ve destekleyici bir yaklaşımla ailelerle işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürür.

Ölçme ve Değerlendirme
Kreş: Okul öncesi dönemde eğitim, gelişim alanlarının desteklenmesi temeline dayalıdır. Her bir gelişim alanındaki düzeyi belirlemek için de farklı zamanlarda gözleme dayalı ölçme ve değerlendirme yapılması gerekmektedir. Elde edilen sonuca göre eğitim şekillenip, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda etkinlikler-aktiviteler ile ders programları hazırlanmaktadır. Yapılan değerlendirmeler ise yıl içerisinde aylık gelişim dönemi özelliklerine bakılarak ara raporlar aracılığıyla velilerimizle paylaşılır. Ayrıca en değerli ve önemli değerlendirme şekli olan portfolyo sunumları da 2 yaş grubu öğrencilerimiz tarafından yılda bir defa yapılmaktadır. Okulumuzda ailelerin de bire bir aktif olarak katılımı ile yaptığımız “Portfolyo Etkileşim Günleri” için her bir gelişim alanını destekleyen derslerden oyun ortamı oluşturulmaktadır. Aileler okul ortamında çocukları ile oyun oynarken, gelişimlerini de birebir gözlemleme ve değerlendirme fırsatı bulmaktadır.

Okul Öncesi: Okul öncesi dönemde eğitim, gelişim alanlarının desteklenmesi temeline dayalıdır. Her bir gelişim alanındaki düzeyi belirlemek için de farklı zamanlarda gözleme dayalı ölçme ve değerlendirme yapılması gerekmektedir. Elde edilen sonuca göre eğitim şekillenip, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda etkinlikler-aktiviteler ile ders programları hazırlanmaktadır. Yapılan değerlendirmeler ise yıl içerisinde ara raporlar, Şubat ve Haziran ayında ise gelişim raporları ailelere sunulmaktadır. Ayrıca en değerli ve önemli değerlendirme şekli olan portfolyo sunumları da yılda iki defa yapılmaktadır. Okulumuzda ailelerin de bire bir aktif olarak katılımı ile yaptığımız “Portfolyo Etkileşim Günleri” için her bir gelişim alanını destekleyen derslerden oyun ortamı oluşturulmaktadır. Aileler okul ortamında çocukları ile oyun oynarken, gelişimlerini de birebir gözlemleme ve değerlendirme fırsatı bulmaktadır.