Yakın Doğu Koleji Yetkilileri Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü’yü Ziyaret Ederek Eğitim Faaliyetleri Hakkında Bilgiler Aktardı…
Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2020, 14:10
Son Güncelleme Tarihi:04 Ağustos 2020, 09:09

Yeniboğaziçi-Gazimağusa’da 1 Eylül 2020 tarihinde eğitime başlayacak olan Yakın Doğu Okul Öncesi, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Koleji yetkilileri, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü’yü ziyaret ederek yeni açılacak olan Yakın Doğu Koleji’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ziyarete katılan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Yakın Doğu Koleji Ortaöğretim Eğitim Başkanı Asım İdris ve Yakın Doğu Koleji İlköğretim Eğitim Başkanı Ertan Aligüllü, Habil Tülücü’ye, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Yeniboğaziçinde eğitime başlayacak olan Yakın Doğu Koleji’nin bölgeye sağlayacağı avantajlar ile eğitim vizyon-misyonu hakkında bilgiler aktardı.

Doç. Dr. Tüzünkan: “Toplumumuza Küresel İtibarı Olan Bir Okul Kazandırmaya Devam Ediyoruz...”
Ziyarette yaptığı konuşmada, geleceğe emin adımlarla yürüyecek nesiller yetiştirme gayelerine devam ettirmeyi sürdüreceklerinden söz eden Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Yakın Doğu Koleji’nin eğitim faaliyetleri ile misyon ve vizyonundan bahsetti.

Doç. Dr. Tüzünkan, “Öğrencilerimize dünya standartlarında eğitim sunmak ve topluma küresel itibarı olan bir okul kazandırmak amacıyla 1993 yılında kurulan Yakın Doğu Koleji olarak Lekfoşa’dan sonra Yeniboğaziçi ve Gazimağusa bölgesinde de öğrencilerimizin gelecek hayatlarına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlayan ortamı sunacak olmaktan son derece gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi. Temelden başlayarak bütünsel düşünebilen dünya vatandaşları yetiştirmek temel hedefiyle emin adımlarla ilerlediklerini dile getiren Doç. Dr. Tüzünkan, Gazimağusa bölgesi öğrencilerimizle buluşucak olmanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.

Asım İdris: “Toplumun Tüm Bireylerinin Eğitim Hizmetlerinden Eşit Ölçüde Yararlanma Olanaklarına Sahip Olmasını İstiyoruz...”
Yakın Doğu Koleji Ortaöğretim Eğitim Başkanı Asım İdris de, her bir öğrenciyi en iyi eğitimle donatarak kendi hikayelerini yazan gençler olarak yetiştirme amacıyla yola çıktıklarından bahsederek, Cambridge International School olma özelliği taşıyan Yakın Doğu Koleji’nde uygulanacak eğitim sisteminden söz etti.

Bölge çocuklarının teknolojik, sosyal, sportif ve kültürel olarak tam donanımlı bir kampüste donanımlı bir eğitimle buluşacağını belirten İdris: “Öğrencilerimizi, yerel ve uluslararası eğitim değerlerini harmanlayarak, bilgiyi modern tekniklerle aktaran deneyimli ve dinamik bir öğretmen kadromuzla yetiştireceğiz. Yakın Doğu Koleji olarak çocuklarımızı donanımlı ve teknolojik alt yapımızla, güçlü yabancı dil eğitiminin yanı sıra, kültür, sanat faaliyetleri ve öğrencilerin sportif yeteneklerini de ortaya koyacakları bir ortamda, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar farkındalığı yüksek bireyler olarak topluma kazandırmayı hedefliyoruz. İngiliz Eğitim Sisteminde kullanılan Pearson Edexcel ve Cambridge International gibi sınav platformlarının kapsamlı IGCSE ve GCE müfredatları, Ulusal Eğitim programlarına ve Yükseköğretim Kurumu Sınavlarına (YKS) uygun olarak hazırlanmış kapsamlı müfredatları uygulayarak hayallerini gerçekleşitren bireyler yetiştireceğiz” diye konuştu.

Ertan Aligüllü: “Okul Öncesinden Başlayarak, Çocuklarımızı Başarıya Ulaştıran Becerileri Onlara Kazandırmayı Amaçlıyoruz...”
Yakın Doğu Koleji İlköğretim Eğitim Başkanı Ertan Aligüllü de, okul öncesinden itibaren çocukların ilgi, merak ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek ortamlar yaratarak, kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan bir eğitim yaklaşımı sunduklarını anlattı.
Ertan Aligüllü şunları dile getirdi: “Okul Öncesinde 7 temel alanda desteklenmiş olan çift dilli eğitimimiz, hem Türkce hem de İngilizce olarak pek çok aktiviteler kullanılarak öğretiliyor. Eğitim müfredatımız Cambridge Global English çerçevesinde 21. yüzyılın güçlükleriyle başa çıkabilen başarılı öğrenciler yetiştirmek üzere dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin gelişimine odaklanarak dizayn edildi. Cambridge Uluslararası İlkokul müfredatı ise, Global İngilizce, İngilizce Matematik ve İngilizce Fen ve Bilgisayar derslerine odaklanarak, İngilizce dilinin gelişimine ve bilgi ve becerilerin aktarımına odaklanıyor. Öğrencilerimizi, İngilizcenin yanısıra yabancı ikinci dil olarak Fransızca dilinde de güçlü bir temelle donatıyoruz. Akademik eğitim yanında çocukların entellektüel, sosyal fiziksel ve ahlaki gelişimlerini teşvik eden ayrıca ilerdeki eğitim yaşamlarında daha geniş topluluklar arasına katılmalarına yarayacak yüksek becerileri kazanma imkanı sağlayacağız” dedi.

Habil Tülücü: “Bölge Çocuklarımızın da İlklere İmza Atan Başarılar Arasında Yer Alacak Olması Sevindirici...”
Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü ise, ulusal program ve uluslararası programlarıyla öğrencilerini, hem yurt içi hem de yurt dışı yüksek öğrenim gerekliliklerini yerine getirmeye hazır bireyler olarak yetiştiren Yakın Doğu Koleji’nin bölgeye kampüs kurmasından büyük memnuniyet ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Yakın Doğu Koleji öğrencilerinin akademik, sosyal ve sportif açıdan büyük başarılara imza attığını dile getiren Tülücü, bölge çocuklarının da ilklere imza atan başarıların arasında yer alacak olmasının son derece gurur verici olduğunu söyledi. Tülücü, “Yakın Doğu Koleji nitelikli eğitimi ile bölgemize prestij kazandırırken, sosyo-kültürel gelişmişliği sağlayacak ve istihdam yaratacak. Bölge çocuklarımızla eğitim tecrübelerini getirmiş olan Yakın Doğu Koleji ile her türlü iş birliğine destek olacağız” ifadelerini kullandı.